1818665.jpg

Valjakkourheilun alkeiskurssi (elo-lokakuu)
järj. Rovaniemen Palveluskoirakerho, ohjaaja: Anu Mäkinen
Kenelle: Valjakkourheilukoulu on suunnattu ensisijaisesti vasta-alkajille koirille ja ohjaajille, nuorille koirille ja lisämotivaatiota vetämiseen ja harjoitteluun kaipaaville, sekä lapsille ja nuorille. Soveltuu kaikkien valjakkourheilulajien harrastajille tai niitä harrastamaan aikoville (valjakko-/koirahiihto, valjakkoajo, koirajuoksu, koirapyöräily, kärryajo / kickbike)
Tavoite: Vetämisen ja valjakkourheilun perusasioiden alkeet, ohitusten / yhteislähtöjen harjoittelu, sosiaalisuuden harjoittaminen ja koiran/ohjaajan välisen yhteistyön parantaminen (koirat oppivat sietämään toisiaan lähekkäin ja tekemään töitä ohjaajalle muista välittämättä), kuntoharjoittelun perusteet ja koiran motivointi harjoituksessa, teoriaa: mm. valjakkourheilulajien, varusteiden, treenimuotojen, treenien rytmittämisen, koiran juottamisen, lihashuollon yms. valjakkourheiluun liittyvien asioiden läpikäynti

Harkoituksien sisältö: Paljon aktiivista ja hauskaa toimintaa! Jokainen harjoitus kestää 1-1,5 h ja se sisältää yhteisverryttelyt, paljon sosiaalista toimintaa, pienen kuntoiluosion yhdessä koiran kanssa ja lyhyen/ytimekkään teoriaosuuden valjakkourheilun eri osa-alueista. Harjoitukset tehdään jalkaisin, mutta joillakin harjoituskerroilla mahdollisuus esim. koirapyöräilyn ja kärryajon (kickbike) kokeiluun.
Harjoituskerrat (alustavasti):
23.8. la klo14 Tassuvaara (Mäntyvaaran tien varressa 500 m ennen ravirataa vasemmalla)
30.8. la klo14 Tassuvaara
7.9. su klo19 Pöyliövaara
9.9. ti klo19 Pöyliövaara
20.9. la klo14 Tassuvaara
23.9. ti klo19 Pöyliövaara


Muutokset mahdollisia ja niistä ilmoitetaan aina edeltävällä harjoituskerralla ja www.rpkk.com vieraskirjassa. Kannattaa käydä tsekkaamassa!
Ilmoittautumiset:
(jotta tiedän etukäteen varautua mahd. koiramäärään ja pystyn suunnittelemaan harjoitukset sen mukaan) pe 22.8. klo 18 mennessä: Anu Mäkinen, [email protected] tai puh. 040-7314 617
Kurssimaksu: Kurssi on RPKK:n jäsenille ilmainen, muille 15 e. Seuran ulkopuoliset voivat tulla tutustumaan harjoituksiin ilmaiseksi ensimmäisellä harjoituskerralla. Kurssimaksu maksetaan ensimmäisen kerran jälkeen ennen toista kertaa RPKK:n tilille Pohjolan Osuuspankki 564002-4151071, viite 56999
Kotiläksyksi... Jos haluat kehittyä ja esim. päästä tositoimiin hiihtelemään koirasi kanssa jo ensi talvena, muista harjoitella säännöllisesti kunto-ominaisuuksia ja vetämisen alkeita myös kotioloissa ja kurssin ulkopuolella! Juuri nyt on hyvä aika aloittaa! Nuorenkin (6 kk >) koiran kanssa voi jo aloitella. Kysele kyllästymiseen asti neuvoja kokeneemmilta!
Muut treenit:
- yhteistreenit keskiviikkoisin (tai sopimuksen mukaan) klo 20 alkaen P
öyliövaarassa
- yhteisharjoituksista tiedotetaan www.rpkk.com (vieraskirja) ja/tai blogissa www.rpkk.vuodatus.net
- leirejä: 12.-14.9.08 valjakkourheilijoiden yhteistreenileiri Rokualla ja 5.-7.12.08 Ensilumen leiri Oloksella
Tervetuloa mukaan treenaamaan, kehittym
ään ja katsomaan! Kokeneiden harrastajien mukana ja harjoittelua seuraamalla oppii ja yhteisharjoituksissa tapaa samanhenkisiä harrastajia.