Mukana harjoituksissa oli RPKK:n Pohjoismaiden mestaruuskisoihin (www.vul.fi/soc2009) ilmoittautunut joukkue (8 koirakkoa) kahta lukuunottamatta. Suluissa pvm ja luokka, johon kukin on ilm. SOC-kisoissa ja lisäksi meriittejä niiltä, joilla niitä on, vuoden 2008 Ruotsin Jällivaaran SOC-kisoista ja Rokualla viikko sitten hiihdetyistä koirahiihdon SM-kisoista, unohtamatta tietenkään Marikan ja Samin upeaa menestystä MM-kisoissa. SOC-kisoihin ilm. RPKKlaiset:

Antero Angelva ja beu Cupi (21.2. MB pulkka 10 km)
Marjo Kaukonen ja lkssu Jermu (22.2. NAvet45 koirahiihto 10km)
Heidi Kyyrönen ja vpkn Halla (21.2. NB pulkka 7 km ja 22.2. NB koirahiihto 10 km)
- menestys: koirahiihdon-09 SM-pronssia (B-luokka)
Kati Mansikkasalo ja atu Nero (21.2. NB pulkka 7 km ja 22.2. NB koirahiihto 10 km)
- menestys: SOC2008 hopeaa (B) ja ja koirahiihdon-09 SM-hopeaa (B)!
Anu Mäkinen ja ssu Poju (21.2. NB pulkka 7 km ja 22.2. (NB koirahiihto 10 km) - m
enestys: Rokua koirahiihdon-09 SM-kultaa ja SOC 2008 Jällivaara, Ruotsi: yhdistetyn kultaa (koirana silloin ssu Peto) B-luokka
Marika Tiiperi ja lkssu Sam (21.2. NA pulkka 10 km ja 22.2. NA koirahiihto 12 km)
- menestys: SOC2008: 4. yhdistetty, MM-Quebec 2009: KULTAA/pulkka 16 km, PRONSSIA/koirahiihto 16km, 4./yhdistetty 16 km ja koirahiihdon-09 SM-hopeaa (A-luokka)

Lisäksi RPKKlta ilm. SOCeihin, mutta ei päässyt mukaan yhteistreeneihin tällä kertaa:

Niina Konttaniemi ja lkssu Kito
(21.2. NA pulkka 10 km ja 22.2. NA koirahiihto 12 km) - menestys: koirahiihdon-09 SM5.
Samuli Nissinen ja ssu Roku (21.2. MB pulkka 7 km ja 22.2. MB koirahiihto 10 km, la pulkassa Samuli kilpailee ssu peton (om. allekirj.) kanssa) - menestys: koirahiihdon-09 SM-kultaa (B-miehet)

Treeneihin osallistui kanssamme lisäksi OPKYstä maailmalla niinikään Suomelle paljon mainetta ja mitaleita niittäneet Minna Viide ja lkssut Brandy ja Odi, sekä Maija Nivala ja lkssu Karma ja lkssn Jessi, sekä nuorten sarjassa menollaan ihastustaneet Saara Loukkola ja pieni,mutta pippurinen bcu Neccu.

Viime päivien kovasta lumisateesta ja ratojen tukkoisuudesta johtuen emme päässeet tällä kertaa treenaamaan varsinaisia SOC-ratoja vaan teimme vetotreenit kovassa lumipyryssä 3 km ja 5 km lenkeillä, jotka olivat kohtalaisen hyvässä kunnossa ja aukaistu Kallilla viikonlopun aikana hiihdettyjä hopeasomman aluekisoja varten. Laskettelurinteen nousu/lasku, "Pikku-Anttosen kierros" ja SOC-7 km:n lenkin laskettelurinteen jälkeinen "ketunlenkki" olivat täysin ummessa ja niille emme päässeet. Lumipyry oli pehmentänyt radat, joten koirat, emännät ja isännät saivat tehokasta treeniä - näiden treenien jälkeen on helppo mennä uudestaan samoille radoille ihanteellisemmissa olosuhteissa, jotka toivon mukaan vallitsevat SOC-päivinä. SOC-ratojen kartat löytyvät osoitteesta http://www.vul.fi/soc2009/news.htm kohdasta latukartat Keminmaasta.

Ensin tutuistuimme kisaratoihin porukalla ilman koiria verrytellen ja mielikuvissamme myös lumentukkimat rataosiot hiihtäen. Sen jälkeen siirryimme varsinaisiin vetoharjoituksiin. Minna ja Saara koirineen treenasivat 3 km kierrosta useampaan kertaan kiertäen, muut vitosen lenkkiä kiertäen. Maija ja Minna vedättivät osan matkaa myös pulkkien kera ja osa taas keskittyi lyhyempien ja motivoivien vetopätkien treenaamiseen koiriaan välillä palkaten. Peton kanssa harjoittelimme "vieraan ihmisen" (lue! muu kuin minä) kanssa hiihtämistä Samulin ja Peton SOC-pulkkakisa silmälläpitäen. Hiihtäjänä Petolla oli Kati, jota molemmat koirani itseasiassa palvovat yli kaiken... Harjoitus meni hyvin ja peto nautti Katin seurasta ladulla! Seuraavana vierailijana Peton perässä saa kiitää torstaina Pöyliövaarassa (pulkan kanssa) ja kenties myös ensi lauantaina Kallilla Jurvelinin Vesku, ellei Samuli itse Kuopiosta pääse paikanpäälle.

Seuraavan kerran treenaamme yhteistreenien merkeissä Kallilla lauantaina 14.2. klo 14 alkaen (kokoontuminen hiihtomajalla 13.30). Tervetuloa mukaan! Toivottavasti silloin viimeistään kelit suosivat ja pääsemme myös "kokonaisille" SOC-radoille.

Tervetuloa myös ensi tiistaina 10.2. klo 19.30 alkaen (eka lähtö klo 20) vapaamuotoisiin RPKK-mestaruuskilpailuihin (1. osa) Pöyliövaaraan. Matkat 3 ja 5 km, pulkan kera ja ilman (voi ja kannattaa osallistua molempiin), kilpa- ja harrastusluokat. Kysy lisää Anu (040-7314 617)! Kilpailua oli suunniteltu lauantaille 7.2. Sodankylän Kommattivaaraan, mutta se jouduttiin perumaan kovan pakkasen vuoksi. Pakkasta Kommatissa oli lauantai-aamuna reilusti yli -20 astetta.

anu