Mukana menossa Rovaniemeltä Niina & lkssu Kito, Anu & ssut Peto ja Poju, Kati & atu Nero ja lkssu Remu, Heidi & vpn Halla sekä ensikertalaisena Seija Matero, torniosta Marika & lkssut Sam ja Lore, Oulusta Maija & lkssut Karma ja Frodo 3 kk, Hämeenlinnasta Markus Päivärinta & labradorin noutaja uros Topu, Suomussalmelta Esa Moilanen ja ahu Niilo sekä Kangasalta ainoana valjakkoajajana Teemu Kaivola poikansa Jaron ja 5 koiransa kanssa. Lauantai-illan vetoihin osallistui myös Marko Vesterinen alaskanmalamuuttiensa kera.

Perjantai-iltana ohjelmassa oli vapaata "peruslenkkeilyä", kukin teki 1-2 tunnin lenkkinsä Rokuan upeissa kangasmaastoissa pääasiassa jalkaisin. Loppuilta sujui rupattelun ja kälätyksen merkeissä.

Lauantai aamupäivällä treenasimme vetoja vitosen kisaladun 3 kilometrin loppupätkällä (tuttu reitti Rokuan sulanmaan kisoista). Vetoja tehtiin pyörällä, kickbikellä tai juosten, sekä 1- että 2-valjakoilla. Maija ja Marika tekivät oman treeninsä Pookin nousussa - kisavitosen vauhdikkaat kurvit ja alamäet eivät houkutelleet varsinkaan pyörällisiä vetoja tunnetusti karsastavaa Marikaa...
Päivällä oli vuorossa pitkä pk-lenkki; suurin osa meistä maastopyöräili porukalla Keisarinkierrosta koiria irtijuoksuttaen - 6 koiran ja 5 maastopyöräilijän laumamme olikin varmasti mieleenpainuva näkymä muille maastossa liikkujille. Maija ja Marika mtb:n vasta-alkaneina tekivät oman lenkkinsä ilman koiria - lenkki venähtikin kolmituntiseksi seikkailuksi ties missä, mutta lopulta kaksikko löysi tiensä takaisin mökille. Seija kävi tutustumassa Rokuan kuntokeskukseen toivoen pääsevänsä nauttimaan kovan sulkis-treeniviikon jälkeen hierontahoidoista, mutta turha toivo, Syke-porukka oli jo valloittanut koko keskuksen.

Iltapäivällä ruokailun jälkeen saimme herkutella, kun Niina tarjosi koko leiriporukalle ”prinsessakakkua” synttäripäivänsä kunniaksi. Tiivis tunnelma oli taattu, kun herkkutelun jälkeen saimme Anun, Marikan & Maijan vetäminä esittelyn tasapaino tyynyllä, laudalla, gymstickillä ja kuminauhoilla tehtävistä harjoituksista. Samalla mietittiin tuotteista tehtävää yhteistilausta.

 


Illalla otettiin vielä toinen vetotreeni – yksilöurheilija-koirillemme tarjottiin mahdollisuus juosta Teemun huippukoirien valjakossa, Teemun johtajakoirien takana. Ensimmäisellä 3 kilometrin vedolla Poju, kiito, Halla ja Karma pääsivät kokeilemaan uraa valjakkokoirina ja mönkkärin kyydistä käsin toimintaa saivat seurata Heidi ja Seija. Valitettavasti pyöräkoirien paikalle laitetut Poju ja Kito jouduttiin poistamaan matkalta jo parin sadan metrin jälkeen, kun Poju pelkäsi takana tulevaa mönkkäriä ja hermostuneisuus tarttui myös Kitoon, mutta Halla ja Karma hoisivat urakkansa mallikelpoisesti. Toiselle kierrokselle Teemun kolmen koiran kaveriksi pääsivät Marikan Lore & Sam. Ajelu sujui niinikään hienosti!


Ihan illasta mönkkäriajelujen jälkeen itsekukin suuntasi vielä 1-2 tunnin iltalenkille jalkaisin koiria irtijuoksuttaen - koirien menoa maastossa vauhdittivat jänikset. Viilenevässä ja hämärtyvässä illassa tehdyn lenkin jälkeen oli mukavaa oikaista itsensä saunan lauteille.

Sunnuntai-aamupäivä alkoi yhteisverryttelyllä sauvakävellen. Siitä suunnattiin sauvarinteeseen kisaladun pitkään mäkeen. Melkoinen meteli meistä kyllä lähti, kun lähes tauotta tunnin verran nousimme sauvajuosten rinnettä koirien perässä – ohessa oli hyvä harjoitella myös ohituksia ja yhteislähtöjä. Mäen päällä koiria odotti aina "se paras"-palkka; mukava ihminen, ruokaa tai lelu, sekä vettä ja kovasti kehuja! Esakin uskaltautui ensikertalaisen Niilon kanssa porukka rinteeseen ja palkasta innostuneena Niilo vetikin upeasti mäkeä ylös. Rinnejuoksun jälkeen teimme vielä pk-lenkin kukin tavallaan, jalkaisin, kickbikellä tai pyöräillen.


Hyvässä yhteishengessä urheiltu leiri päätettiin perinteiseen tankkaukseen Muhoksen Kotipitsassa! Kiitos kaikille osallistujille, otetaan uusiksi taas ensi syksynä (ajankohta taas suunnilleen sama).

Kati ja Anu