12-14.9. Valjakkourheilijoiden yhteinen treeniviikonloppu Rokualla 

Mukana menossa Rovaniemeltä Niina & lkssu Kito, Marika & lkssut Olle, Sam ja Lore, Anu & ssut Peto ja Poju, Kati & atu Nero, Oulusta Maija, Hannu & lkssn Jessi, lkssut Karma ja Max 4 kk sekä Hämeenlinnasta Markus & ssu Axu. Mukaan oli tulossa enemmänkin porukkaa Hämeelinnasta, mutta sairastapausten vuoksi osa joutui perumaan tulonsa. Lauantaina oli koirajuoksu, -pyöräily ja kärryajo-kisat Pedersöressä, mikä sekin vähensi osanottajajoukkoa. 

Perjantai-iltana ohjelmassa oli vapaata "peruslenkkeilyä", kukin teki lenkkinsä pääasiassa jalkaisin, Niina ja Kito pyörällä.

Lauantai aamupäivällä otettiin porukalla vetoja vitosen kisaladun 3 kilometrin loppupätkällä (tuttu reitti Rokuan sulanmaan kisoista). Niina koirapyöräili Kiton kanssa, Marika koirajuoksi Lore-vedossa, muut kärryajelivat kickbikellä. Marikakin uskaltautui kokeilemaan kickbike-vetoja Loren ja Sampan kanssa, ja sen kuuli kauas... Anu testaili kickbike-versioiden (joustokeulainen, 26"-tuuman maastorenkainen Gross Max ja jäykkäkeulainen 28" kapeammilla maastorenkailla varustettu maastorenkainen Sport Max) ajo-ominaisuuksia 2-valjakko-vedossa Pojun ja Neron kanssa (5 km + 2 km). Myös eläkeläinen (ehkä?) Peto pääsi vetämään kickibikeä sekä Katin että emäntänsä Anun kanssa. 
Iltapäivästä tehtiin pitkiä lenkkejä; osa meistä meni  maastopyörillä Keisarinkierrosta, toiset jalkaisin. Lauantaina saatiin myös herkutella kun Niina tarjosi meille sacherkakkua synttäripäivänsä kunniaksi. Siitä saatiin hyvin energiaa viikonlopun treenailuun! Sitä tarvittiinkin, kun öisin saimme valvoa ikävien uutisten merkeissä.

Sunnuntai-aamupäivä alkoi yhteisverryttelyllä sauvakävellen. Siitä suunnattiin sauvarinteeseen kisaladun pitkään mäkeen. Melkoinen meteli meistä kyllä lähti, kun lähes tauotta tunnin verran nousimme sauvajuosten rinnettä koirien perässä – ohessa oli hyvä harjoitella myös ohituksia ja yhteislähtöjä sekä Axun ja Markuksen kanssa "sauvarinteen alkeita". Mäen päällä koiria odotti aina "se paras"-palkka; mukava ihminen, ruokaa tai lelu, sekä vettä ja kovasti kehuja! Rinnejuoksun jälkeen teimme vielä pienissä ryhmissä jalkalenkkejä Rokuan kankailla.

Leiri päätettiin tankkaukseen Muhoksen Kotipitsassa! Kiitos kaikille osallistujille, otetaan uusiksi. Toivotaan, että vastaisuudessa saamme nukuttua yöt rauhassa ja pääsemme paremmin keskittymään urheiluun!

 

t. Kati & Nero