RPKK:n valjakkourheiluväki leireili jo monivuotisen perinteen mukaan Oloksella 5-7.12.2008. Leirin mukava maine on kiirinyt ympäri Suomen yli harrastusrajojen ja tälläkin kertaa mukana oli oman seuran edustajien lisäksi porukkaa Oulusta ja Etelä-suomesta Turusta ja Vähikkälästä asti. Tuttuun tapaan samaan aikaan Oloksella piteli leiriään myös Latvian ampumahiihtomaajoukkue. Pakkasen uhkaa oli ilmassa, mutta lopulta kelit olivat loistavan talviset ja pakkasta juuri sopivasti, ainoastaan su-aamuna mittari kiiri -18 asteeseen, mutta lopulta saimme hiihdellä hieman reilun kymmenen asteen pakkasessa.

Perjantai-iltana saapumisen jälkeen ehdimme talven ensimmäisiin vetotreeneihin tutuksi tulleelle Oloksen 3 kilometrin kiekalle. Tästä osa jatkoi pidemmälle rauhalliselle hiihtelylenkille koiriensa kanssa tai ilman kierrellen Olostunturia kiertävää valaistua latua ja nauttien lumisista maisemista. 

Lauantaina vuorossa oli aamupäivällä tekniikkaharjoitukset. Aloittelijat harjoittelivat Anun ja edistyneemmät Maijan johdolla hiihtotekniikan saloja. Osa jatkoi harjoitusta vielä omalla rauhallisella hiihtelyllä. Puolen päivän aikaa suunnattiin taas tutulle 3 kilometrin lenkille vetotreeneihin, joissa harjoittelimme myös mm. ohituksia + yhteislähtöjä. Iltapäivällä käytiin lumisella metsätiellä parin tunnin hankikävelyllä koiria irti juoksuttaen ja sosiaalistaen porukassa - 12 erirotuista koiraa juoksivat täysin sulassa sovussa keskenään toisistaan kiinnostumatta ja myös ohjaajilla oli aikaa jutustella keskenään! Päivällisen jälkeen innokkaimmat lähtivät vielä kertaalleen harjoittelemaan ja hiihtelemään pitkää ja rauhallista parin tunnin lenkkiä Olostunturin ympäristöön. Myöhään illalla kokoonnuimme vielä juhlistamaan Marikan ja Anu Rasteden sulan maan EM-kisojen pronssimitaleja kisaoluen, kahvin ja tuoreen pullan merkeissä.

Sunnuntaina saimme kiristyvän pakkasen, aamulla mittari näytti -18 astetta, mutta lauhtui lopulta hieman reiluun -10 asteeseen ja vetotreenit saatiin tehtyä lopulta hyvissä olosuhteissa. Sen päälle vielä vähän verryttelyhiihtelyä ennen klo 15 lounasta ja kotiinlähtöä. Innokkaimmilla kertyi tälläkin leirillä harjoittelua viikonlopun aikana eli kahdessa vuorokaudessa kiitettävästi lähes 10 h!

Kiitos kaikille osallistujille ja tavataan taas ensi vuonna uudestaan!
t. Anu ja Kati