Vesa-Pekka Jurvelin & atu Nero SM-pronssia (CM)
RPKK1 (Maija&Max, Vesku&Nero, Marika&Lore) 3x2,5 km viesti SM-hopeaa! (CR)

... Lisäksi Heidi & vpn Halla CW4./12, Anu & ssu Peto CW5./12. Marika & lkssu Sam harr1/28, Kati & btu Hessu harr8./28 ja Seija & schapendoes Unna 19./28, RPKK2 (Heidi&Halla, Seija&Pet0 + Anu&Poju) CR8./16
... kannatusjoukoissa taputtamassa: lkssut Olle, Karma, Frodo, Jessi ja  Remu.

Riihimäki järjesti jo toisen kerran peräkkäin koirajuoksun SM-kisat, kisapaikka vaan vaihtui viime vuodesta. Tänä vuonna kisat järjestettiin Riuttaan ulkoilualueella. Kisarata oli 2,5 km mittainen joka yleisessä kisasarjassa kierrettiin 2 kertaan ja muissa sarjoissa ja viestissä kerran. Lähtö sijaitsi lasketturinteen (ei onneksi ollut Ounasvaaran kokoluokkaa ;) puolessa välissä ja maali rinteen päällä. Rata oli käytännössä kokonaan ylä- ja alamäkeä, joista osa todella jyrkkiä. Jyrkissä ylämäissä tuntui että ilman koiraa juosten olisi seissyt paikoillaan ja alamäet olivat vauhdikkaita jo ilman koiraakin. Radan pohja oli hiekkaa, joka pehmeni kisapäivien kuluessa.

LAUANTAINA kisattiin yksilösarjoissa. Ensin radan kiersivät junnut (CJN/M 2,5km). Oli mukava nähdä kuinka junnusarjoihinkin oli löytynyt innokkaita kisailijoita ja kuinka hyvä taso heillä oli – 10-vuotias Onni Ranki ja ssn Blanca (om. Lea Haanpää) saivat erityismaininnan SM-hopeastaan P14-16 v sarjassa. Junnujen jälkeen radan valtasivat veteraanit (CVM/N 2,5km), erityisesti miesten sarja oli yllättävän suosittu 13 osanottajallaan. Ennen kisasarjoja radalle päästettiin vielä harrastussarja, johon oli ilmoittautunut 31 osallistujaa. Meidän seurasta tähän sarjaan osallistui Seija & Unna (19./28, 14.11min), Marika & Sam (1./28, 8.40min) ja Kati & Hessu (8./28, 11.49min). Unnan ensimmäinen kisastartti sujui hyvin ottaen huomioon, että Unna kerkesi käydä tervehtimässä kaikki radalla olleet ratavahdit ja valokuvaajat - Käytännössä Seija siis juoksi radan itsekseen ympäri vetäen Unnaa perässään, ja Unnalla ainakin oli hauskaa! Mukavaa kuitenkin, että parivaljakko lähti ennakkoluulottomasti reissuun mukaan!

Naiset (CW 5km) lähtivät harrastussarjan perään radalle. Heidiä & Hallaan ei arpa suosinut ja he joutuivat starttaamaan ensimmäisenä. Halla juoksi ensimmäisen kierroksen mitalistien tahtia, mutta valitettavasti hyvinalkanut into ei tälläkään kertaa riittänyt toiselle kierrokselle. Anu ja Peto lähtivät kuudentena saaden peräänsä Maijan & Maxin sekä Marikan & Loren - lujaa piti pakoon pötkiä, mutta Marika&Lore juoksivat silti kiinni toisen kierroksen loppupuolella. Marika ja Loren vauhti oli taas aivan liikaa muille (myös miehet huomioiden), voitto heltisi päivän parhaalla ajalla 17.20. Maija & Max saivat pronssia ajalla 19.23. KVKS:n pikakiiturit Maria & lkssu Levi kiilasivat hopealle RPKKlaisten väliin. Heidi & Halla olivat 4. jääden  pronssista 30 sekuntia. Polvipuoli-Anun & Peton sijoitus viides ajalla 20.05 tuskaisen toisen kierroksen jälkeen.

Miesten sarjassa (CW 5km) RPKKlaisilla oli yksi edustaja (Samuli&Roku ovat sittemmin siirtyneet vetämään toimintaa kuopiolaisseurassa), eli toisena radalle lähteneet Vesku & Nero. Nerolle ylämäet olivat olleet kovia, ne oli suoriuduttu ravilla - laukkaan oli siirrytty vasta alamäen alkaessa. Tasaisuus kierroksilla oli kuitenkin hyvä sillä lopputuloksena SM-pronssia ajalla 18.12.

SUNNUNTAINA kisattiin viestillä, RPKK:lta oli ilmoitettu 2 joukkuetta. 1. joukkueessa juoksivat Maija & Max, Vesku & Nero ja ankkurina Marika & Lore. 2. joukkueessa Heidi & Halla, Seija & Peto, Anu & Poju. Hienon näköistä oli kun 16 joukkuetta stattasi yhtäaikaa rinnettä ylös. Kärkeen ampaisi heti  KVKS 1:sen Kai Immonen & lkssu Jope, muu porukka yritti seurata heitä laihoin tuloksin ja parivaljakko veti heti reilun kaulan. Maija & Max ja Heidi & Halla kulkivat hienosti porukan mukana. RPKK1 vaihtoi kolmantena noin 20 sekuunttia KVKS  2 joukkueen perään ja RPKK2 viidentenä heti 6 sek perässä. KVKS 1 oli ylivoimaisessa johdossa. Vesku ja Nero ohittivat omalla osuudella edellä lähteneen joukkueen siirtäen RPKK1 joukkueen toiseksi. Seija ja Peto saivat omalla osuudella kokea ohituksia molemmin päin ja saapuivat vaihtoon 6.. Ankkuriosuusilla kärkijoukkueiden sijoutukset eivät muuttuneet. RPKK1 joukkue sai viestikisasta SM-hopeaa. RPKK 2 joukkue sijoitui hienosti 8., kun Anu&Poju joutuivat päästämään loppupuolella kovaa titaanien taistoa käyneet Kuopion Samuli Nissisen & ssu Rokun (päivän paras viestiaika) ja Oulun Jari Snåren & ahu? ohitseen jyrkässä alamäessä.

Mukava oli taas olla kisailemassa, kiitos taas meidän ihanalle porukalle kisa- ja matkaseurasta! Ja kiitos kisanjärjestäjille hienosti järjestetyistä kisoista!