Rovaniemen palveluskoirakerho oli hyvin edustettuna Jämillä pidetyissä Pawtrekker SM Jämi 2008 kisoissa lauantaina 27.9. Anu Mäkinen ja ensimmäisessä kisassaan starttaava ssu Poju (20 kk) voittivat 1-koiran kärryajon (potkupyörä-luokka) SM-hopeaa ajalla 8.44. RPKK:n hyviä sijoituksia 1 koiran kärryssä täydensivät Samuli Nissinen & ssu Roku tulemalla neljänneksi ja Kati & atu Nero kuudennella sijallaan. 1-koiran kärryajo oli suosittu luokka, sillä peräti 17 osanottajaa starttasi 4,4 km:n kierrokselle. Muita kärryajon SM-luokkia olivat 2-koiran (potkupyörä) ja 4-, 6- ja 8-koiran luokat.

Koirajuoksun virallisessa luokassa Marika ja lkssu Sam juoksivat päivän ylivoimaisesti kovimman ajan ja samalla Jämin 4,4 km:n radan uuden rataennätyksen 12.38. Toiseksi tullut Maria Viitahalme ja lkssu Levi hävisivät Marikalle ja Samille reilusti yli minuutin. Heti kilpailuluokan perään Marika starttasi 12 kk ikäisen lkssu Loren kanssa harrastussarjassa ja jatkoi yhtä hurjaa menoa kellottaen vain 10 sek hitaamman ajan (12.48) kuin kilpailuluokassa.

Tuloksia voi käydä katsomassa: http://www.vul.fi/tulosarkisto.htm.

 

Osa meistä vietti koko viikonlopun Jämillä treenaillen. Rovaniemen Palveluskoirakerhosta leirille osallistui Anu ja riisenit Peto & Poju, Kati ja airis Nero sekä Torniolaisvahvistuksemme Marika ja lk-seisojat Sam & Lore sekä Espoon RPKK:laiset Heli Rissanen ja sakemanni Viima. Oulun Palveluskoirayhdistystä leirillä edustivat Maija Nivala ja Hannu ? lk-seisojiensa Jessin, Karman ja Maxin (4 kk) kanssa. Lisäksi Helin ja Viiman kyydissä Helsingistä leirille saapuivat Katin sisko Kirsi Mansikkasalo ja borderterrieri Hessu.

Perjantaina pohjoisen porukka kävi ottamassa varaslähdön hiihtokauteen Jämin hiihtoputkessa. 600 metrin suoraa jaksettiin hiihtää lähes tunti edestakaisin. Illan pimetessä kävimme vielä juoksuttamassa koiria iltalenkillä Jämin kankailla sauvakävelyn merkeissä.

Lauantai päivä vietimme kisa-alueella toisiamme kisassa kannustaen ja auttaen. Iltapäivällä meitä hiihdosta innostuneita kutsui taas hiihtoputki ja sen tylsät maisemat. Etelän vahvistuksemme lähtivät sauvakävelylle koiriensa kanssa. Hiihdon päälle Anu ja Maija Suomen Valjakkourheilijoiden Liiton hallitusjäseninä käväisivät hallituksen kokouksessa ja Kirsi ja Heli lähtivät kuuntelemaan L-SVU:n järjestämää valjakkourheiluseminaaria. Illalla ruokailun jälkeen ennen saunaa kävimme Anun kanssa vielä juoksuttamassa koiria potkupyörillä. Maija ja Marika tyytyivät sauvakävelyyn ilman koiria illan pimentyessä. Illalla saunassa saimme kuulla Heliltä ja Kirsiltä tiivistelmän seminaarista; oli ollut antoisa tapahtuma! Harmi, ettei ihan kaikkeen ehdi osallistua!

Sunnuntai-aamuna teimme kisaradalla vielä koirinemme motivaatiotreenejä kickbikeillä. Ensimmäisellä kierrokselle lähti Anu 2-valjakolla ssu Peto & spn Wiima ja 1-valjakolla Kati & lkssu Sam. Marika ja Heli potkupyöräilivät yksinään edessä palkkaamassa koiria. Toiselle kierrokselle starttasivat Anu ja 2-valjakko ssu Poju ja atu Nero, Kati & lkssu Lore sekä Hannu & lkssu Karma, Marika ja Maija juoksivat edessä "palkkoina". Kierrokset edettiin lyhyinä 3-5 x 500-1000m intervallipätkinä aina välistä koiria palkaten ja jokaisen vetopätkän jälkeen palautimme koirat 2-4 min tauolla paikallaan odottaen. Treeni onnistui täydellisesti ja koirat tekivät töitä hyvällä motivaatiolla! Tämän jälkeen Maija ja Marika suuntasivat vielä kerran putkeen hiihtämään ja loput meistä harrastivat "dementtiahiihtoa" Jämin harjulla koirien kulkiessa mukana irti.

Kiitos kaikille osallistujille, teidän seurassa on mukava treenailla!
Kiitos myös hovikuvaaja Kirsille, odotamme otoksia nähtäväksi!

 

-Kati