Kelit ovat käyneet koko ajan raskaammiksi ja tänään kolmantena päivänä myös aurinko tarjosi oman lisänsä etenkin koirien suoritukseen lisäten kisan vaativuutta melkoisesti. Rovaniemi BHK oli eilen tuloslistalla 12., mutta tuloksissa on toistaiseksi vielä ajoissa laskuvirhe. Maija ei käyttänyt yhtä frivillig växeliä (vapaaehtoinen osuusvaihto), jolloin yksi 10 minuutin aikasakko poistuu. Tämän jälkeen olisimme olleet eilisen päivän jälkeen 10. Tänään joukkueen sijoitus oli 13. ja edelleen 10min poistuessa olisimme sijalla 10.

Tämän päivän palkintoarvonnassa voitimme myös mm. koiranruokaa, t-paitaa yms, jotka arvoimme majoituksessa kaikkien hiihtäjien kesken. Pienen joukkueen etu oli, että kaikille riitti palkinto. Anu ja Poju saivat tämän päivän 5. sijasta, osuudella Rusksele - Forsholm heti neljän valjakkoajan jälkeen, erikoispalkintona puukon, joka annetaan poikkeuksellisen hyvästä suorituksesta jollekkin ei-seisojarotuiselle puhdasrotuiselle koiralle. illan palkintojenjaossa myös kisan "pääjehu" Olle Rosen antoi erikoismaininnan pinenelle ja sisukkaalle Rovaniemen joukkueelle jossa Ollen sanoin "vain neljä tyttöä ja kymmenen koiraa hiihtää". Pienenä korjauksena meitähän on kuitenkin 5 hiihtäjää ja 10 koiraa (paitsi ensimmäisenä päivänä).

Viimeinen päivä toi kelien suhteen hieman helpotusta ja osuudet vaihtuivat nopeaan tahtiin. Siinä kysyttiin autokuskeiltakin uusia EK-ennätyksiä kun siirtelivät autoja paikasta toiseen. Viimeisenä päivänä myös meillä oli parivaljakko jäällä kun Marika valjasti molemmat veturinsa yhtä aikaa. Rovaniemi BHK toi viestinsä maaliin 12. (luetaan 10. kun otetaan se ylimääräinen 10 minuutin aikasakko pois) Maijan ja Maxin hienon suorituksen päätteeksi. Kaiken kaikkiaan hieno suoritus pieneltä joukkueelta ja olihan siellä kärkikolmikossa kuitenkin suomalaisia..

Maija starttaa.