Perjantaina aamusta lähdettiin ajamaan kohti Kuopiota. Mökkimajoitus oli varattuna Siilinjärveltä ja meitä majoittui samaan Anu & ssut Peto ja Poju ja Heidi & vpn Halla kanssa sekä Vesku & Kati & atu Nero ja lkssu Remu kanssa. Marika & lkssut Sam ja Lore saapuivat paikalle la iltana. Niina ja lkssu Kito majoittuivat Vieremällä Niinan siskon tykönä.

PERJANTAI: Pienen ruokatankkauksen tutustuimme kisapaikan Puijon Antikkalan maastoihin ja kisareitteihin. Radan kierrettyämme totesimme sen olevan alkumatkasta nousuvoittoisen ja loppumatkasta taas alamäkivoittoisen, mutta kuitenkin suhteellisen helpon (niinhän me kuvittelimme...)

LAUANTAI: Sää oli mukavan kuiva ja viileä. Ohjelmassa oli vain koirapyöräilyn SM-sarjojen ensimmäinen startti. RPKK:laisia starttasi kisassa Niina ja lkssu Kito, Anu ja ssu Poju sekä Kati ja atu Nero. Lähtöarvonnassa Niina oli saanut ensimmäisen lähtöpaikan, Kati&Nero lähtivät 2 minuutin lähtövälillä Niina&Kiton perään ja Anu&Poju sarjan viimeisenä Viitahalmeen Marian ja lkssu Levin perään. Pyöräilyn jälkeen jokainen meistä joutuikin toteamaan, että rata oli kuitenkin raskas ja ylämäet toden totta hapottivat jalkoja :) Sijoitukset ensimmäisen päivän jälkeen oli Anu & Poju 2 (9.15)., Kati & Nero 3. (9.38) ja Niina & Kito 4.  Päivän parhaan ja täysin ylivoimasisen ajan ajoivat Maria & lkssu Levi alittaen ainoina 9 minuutin rajan (miehet mukaanlukien) - kilpailun voitto oli jo sillä sinetöity (ellei haavereita sattuisi). Miehissä Tero & bpmn Esteri ja Harri & dn Cami kävivät sekunttitaistelu kärjestä saaden ainoastaan 3 sekunnin eron toisiinsa (Tero 9.06 ja Harri 9.09)

Lauantain kisapäivä oli nopeasti ohi ja palasimme mökille ruoanlaittoon ja lepäilemään. Kerkesimme iltasella käydä tutustumassa mökkiympäristön mukaviin metsäautoteihin. Anu uteliaisuuttaa (metsätiet johdattivat...) venytti kävelynsä turhan pitkäkäsi reilun parin tunnin reissuksi, josta kotiutuneenna totesi että metsät olivat ikäviä kulkea ja että Rovaniemelle lenkkeily on huomattavasti mukavampaa. Illalla seuraamme mökille liityivät Marika, Sam ja Lore.

SUNNUNTAI: Yöllä alkanut sade ei hellittänyt koko päivänä vaan se jatkui välillä melko kovanakin läpi koko kisapäivän ja paluumatkan Rovaniemelle saakka. SM-koirapyöräilysarjat starttasivat edellisen päivän sijoituksien mukaan minuutin välein (voittaja ensin, 2. sitten jne.). Pyöräilijöiden eteen starttasi Kaivolan Teemu 2-koiran kärryllä. Maria ja Levi karkasivat heti kättelyssä täysin muiden saavuttamattomiin vieden murskavoiton ja vieläpä parantaen edellispäivän aikaansa (kun se muilla huononi). RPKK:laiset jakoivat muut sijat: SM-hopeaa Anu ja Poju, SM-pronssia Kati ja Nero ja 4. Niina ja Kito. SM-sarjojen jälkeen vuorossa oli 1-koiran kärrysarja jossa Vesku ajoi Marikan lkssu Sampalla (sijoitus toinen). Kärryjen jälkeen radalle starttasivat juoksijat joissa Marika ja lkssu Lore veivät voiton ja toiseksi tulivat Heidi ja vpn Halla. Kisat päättyivät harrastusluokan koirajuoksu-viestiin, johon ilmoittautuneet arvottiin joukkueiksi. Kisaan saatiin 3 joukkuetta. Vesku ja Nero juoksivat 2. joukkueen aloittajana tuoden viestijoukkueensa ensimmäisenä vaihtoon. Joukkueen lopullinen sijoitus oli 2. Päätimme kisareissunmme käymällä pitsalla Iisalmessa. Edessä oli ankea ajomatka vesisateessa ja pimeydessä kohti kotia.

Kiitokset Samulille ja Kuopion Palvelus- ja Seurakoiraharrastajille hienoista kisoista!