Lauantain 6.2. yhdistetyssä Marika & Lore viidensiä ja Maija & Max kuudensia. Lämmin keli (reilusti plussan puolella) aiheutti Loren suorituksessa naruosuuden alussa notkahduksen jonka vuoksi he jäivät kärkiporukan matkasta. Pulkkaosuudella Lore oli vielä taistellut 2. ja 3. sijasta. Max oli suoritunut hienosti ensimmäisestä arvokisa startistaan, vaikka oli valitettavasti pulkka painojen muuttuessa jäänyt ilman etuutta. (järjestäjät olivat tarkan puntarin puuttumisen takia päättäneet että nartut vetää 15 kg ja urokset 20kg). Naisten sarjan ylivoimanen voittaja oli  Ane M. Skjonsberg joka oli jo pulkkaosuudella tehnyt muihin reilun minuutin raon. Hopealle tänään Sara Johansson ja pronssia norjalaiselle Solveig K. Aasebylle. Heillä välillä vain muutaman sekunnin ero. Miehissä voiton vei tänään ruotsalainen Timo Silvola, hopealle Yngve Hoel ja pronssia Tomas Sparr.                                                                 

Marika & Sam EM-prossia koirahiihdosta!

Perjantai 5.2.2010 koirahiihto 3 x 5km tuloksia (pikainen puhelu Marikalta). Marika oli jäänyt hopeasta vain 0.03 sekuntia. Voittaja norjan Ane M. Skjonsberg, hopea tsekkeihin. Toisen kierroksen jälkeen Marika ollut väliajoissa neljäntenä. Ruotsin nuori Sara Johansson oli ollut tällöin vielä kolmantena. Viimeinen vitonen oli kuitenkin muuttanut tilannetta ja Marika nousut ja Sara oli pudonnut viidenneksi.  Maijan Karma ei ollut kulkenut normaalia tasoaan vaan valitettavasti vieläkin takajalat vaikuttavat olevan jumissa. Sijoitus kymmenen sijan paikkeilla ja häviötä kärkeen Maijalla & Karmalla reilu 2 minuuttia.

Miehissä voiton vei norjalainen Yngve Hoel, hopealle norjalainen Victor Larsen, pronssille hiihti ruotsalainen Thomas Sparr.

Kisa rata oli erittäin rankka ja suksen luisto oli erittäin huono. Ja yhdessä mutkassa oli kivet ollut näkösillä, eli kisasukset naarmuilla.                                                                                                                               -Kati

Valjakkoajon ja -hiihdon EM-kilpailut Kubalonca Puola 5.-7.2.2010
Suomen Valjakkourheilijoiden Liiton virallinen blogi: http://vul_em2010puola.vuodatus.net/ - Blogia päivittävät maajoukkue kapteenit Eeva Äijälä (valjakkohiihto) ja Riitta Kempe (valjakkoajo)
EM-kisojen viralliset sivut: http://ec2010.mushing.pl/race_information.php

Maija Nivala ja lk. seisojansa Karma & Max ja Marika Tiiperi & lkssut Lore & Sam ovat Suomen ainoat valjakkohiihdon maajoukkue-edustajat Puolan EM-kisoissa. Molemmat edustavat normikisoissa RPKK:ta! Suomesta olisi ollut kolmaskin lähtijä, "kovanonnensoturi" Minna Viide lk-seisojiensa Odin ja Brandyn kanssa, mutta monenlaiset vastoinkäymiset estivät matkalle lähdön. M&M avaavat EM-kisansa perjantaina 5.2. 16 km:n koirahiihdolla, la on vuorossa yhdistetty 4 x 2,5 km (2xpulkka + 2xkoirahiihto) ja sunnuntaina kisat päättää 3x5 km viestinhiihto, mutta Suomella ei ole joukkuetta. Pitäkäähän peukkujanne pystyssä meitä maailmalla komeasti edustaneille Maijalle&Marikalle koirineen! Toivottavasti saamme taas maistella mitalikakkua mestarismalliin...
------

Torstai 4.2.2010 (päivä ennen eka starttia)
Marika:
"Lunta on, rata sikaraskas. Isot valjakot lähtee radalle ennen hiihtäjiä (toim. huom! isot valjakot möyhentävät ladut pehmeiksi ja kaiken päälle sotkevat sillä ittellään) ... ja minä starttaan sarjan ekana ja Maija tokana matkaan. Tunnelma katossa : (
Maija: "Terve lunta tuli eilen 10cm, baanat FIS-ampumahiihtoratoja. Pitkä reitti menee jonnekin korpeen, tänään päästään vasta kiertämään. Mäkiä on eli kova kisa tulossa. Lämmintä keliäkin luvattu. Auto kertaalleen tonnin remontissa käytetty.


anu