Kilpailukauden 2009 aloitus: Tannbergsdraget, Lycksele 10.-11.1.
Lähdimme perjantaina Anun ja koirien (Peto, Poju ja Nero) kanssa ajeleen kohti Ruotsin Lyckseleä osallistuaksemme lauantaina koirahiihdon 10 km:lle ja sunnuntaina pulkka 10 km:lle. Lyckselen Tannbergetin kympin rata oli mielenkiintoinen ja mukavan haastava. Rata mutkitteli ja kumpuili ylös-alas koko matkan ja lauantain kelikin oli luistava. Kilpailu oli samalla ruotsalaisten karsintakilpailu Suomen Keminmaan Kallinkaalla kisattaviin Pohjoismaiden mestaruuskisoihin (21.-22.2.), joten koko "Ruotsin kerma" muutamia MM-kisoihin lähtijöitä lukuunottamatta oli paikanpäällä. Meidän sarjassa (kvinnor B lina 10 km) osallistujina olimme vain me kaksi ;(. Minun ja Neron kilpailu käynnistyi alusta alkaen hyvin vaisusti, Nero löysäili ylämäet ja oli muutenkin alivireinen - minä kun ajattelin radan olevan Neron mieleinen. Aikamme oli 27:03. Anun ja Pojun kilpailu sujui 8 kilometriin asti hyvin, mutta sen jälkeen Pojukin alkoi "värkkäilemään". Tuloksena kuitenkin voitto hyvällä B-luokan ajalla 25:20. Suomalaisia osallistui kilpailuun kaikkiaan kolme kappaletta. Oululaiset vuoden 2007 maailmanmestarit Minna Viide ja lkssu Odi voittivat naisten A-luokan 10 kilometrin koirahiihdon ja tekivät  uuden rataennätyksen ajalla 22.39, toiseksi sijoittunut Ruotsin pulkkamestari vm. 2008 hävisi heille yli 30 sekuntia. Niinikään OPKY:läiset Jyrki Mäkelä ja lkssu Kim sijoittuivat hienosti kolmanneksi miesten 15 km naruhiihdossa 38.13.

Maaliin päästyämme olimme molemmat yksimielisiä siitä, että seuraavan päivän pulkkakisaan meidän ei kannata osallistua! Niinpä pakkasimme tavarat autoon ja ajoimme yökylään 150 km päähän Skellefteåån ruotsalaisen ystävämme Jaana Tengmanin luokse. Jaana on kuulunut lk. seisojiensa kanssa jo yli kymmenen vuoden ajan Ruotsin valjakkohiihto-parhaimmistoon.

Täydelliset Tannbergsdargetin tulokset löytyvät osoitteesta: http://www.draghundsport.se/tavling/dbresultat/default.aspx

Harjoituskilpailut Skellefteå 11.1. (Skellefteå BHK)
Skellefteåssa järjestetään joka sunnuntai harrastuskilpailut ja päätimme osallistua sinne lyhyelle matkalle lisämotivaatiota koirillemme hakien. Tavoite täyttyi ja harjoituskisa sujui molemmilla hyvin! Ladulla oli paljon tapahtumia ja useita ohitustilanteita. Anu ja poju saivat lisäksi hyvää "toisen koiran rinnallajuoksuttamisharjoitusta", kun he joutuivat etenemään viimeisen kilometrin alamäkiosuuden rintarinnan erään lk.saksanseisojavaljakon kanssa - vauhti nousikin päätähuimaavaksi, kun molemmat koirat juoksivat ja kilpailivat sen minkä jaloistaan pääsivät! Nero ei vieläkään vetänyt ylämäkiä tasonsa mukaisesti, vaikka muutoin olikin eritäin motivoitunut. Tulimme siihen tulokseen, että Nerolla saattaa olla "jumiongelmia" takapäänsä kanssa - nyt on siis aika laittaa koira pienelle levolle ja antaa hierontaa! ...Ja molemmille koirakoille on taas pienen tauon jälkeen motivaatiotreeniä luvassa!

Harjoituskilpailun tulokset löytyvät osoitteesta: http://skelleftedraghund.wetpaint.com/page/Tävlingar

Kotimatkalla piipahdimme vielä kahtitauolla Torniossa Tiiperin Marikan luona ja toivotimme hänelle ja lkssu Sampalle hyvää matkaa Kanadan MM-kisoihin!!!

t. Kati

----------------------------------

 

Valjakkohiihdon MM-kisat Quebec, Kanada 16. – 25.1.2009
Suomen maajoukkue lähtee tänään kohti toisella mantereella järjestettäviä valjakkohiihdon ja -ajon MM-kisoja. RPKK:sta maajoukkueeseen kuuluu meidän Tornion vahvistuksemme Marika Tiiperi kisakoiransa lkssu Samin kanssa. Reissuseuraa Marika saa oululaisesta Maija Nivalasta ja hänen seisojistaan Jessistä ja Karmasta. Lisäksi reissuun lähtevät Maijan avopuoliso Hannu autokuskiksi/huoltajaksi ja Marikan isä Onni suksien voitelijaksi.
MM-kisamatkoja ovat pulkka 16 km, naru 16 km, kahden koiran naru 16 km ja yhdistetty 8 + 8 km. Maijalla on tarkoitus kilpailla jokaisella neljällä matkalla ja Marika osallistuu muihin paitsi 2-koiran luokkaan. Ensimmäin startti on tiistaina 20 päivä, jolloin kisataan pulkkaluokan maailmanmestaruudesta.

Lisätietoja kisoista MM-kisasivuilta:

 

Onnistunutta kisareissua toivottaen, Kati & Anu