Roi-Cross viikonloppu ja koirapyöräilyn SM-kisat 4.-5.10. Pöyliövaarassa

Anulle /ssu Pojulle koirapyöräilyn SM-kultaa! Samulille /ssu Rokulle ja Katille /atu Nerolle koirapyöräilyn SM-prossia!

Järjestimme viikonloppuna jo perinteiseksi muodostuneet sulanmaan Roi-Cross kisat Pöyliövaarassa. Lauantaina ja sunnuntaina kisattiin SM-koirapyöräilyssä ja sunnuntaina lisäksi koirajuoksussa, 1-koiran ja 2-koiran kärryajossa sekä lasten koirattomassa maastojuoksussa. Tunnelma oli mukavan leppoisa ja säät suosivat. Lauantaina kisattiin maa vielä vähän jäässä pakkasyön jäljiltä ja sunnuntain sade meni onneksi Rovaniemen ohi yön aikana ja kisat saatiin vietyä läpi kuivissa olosuhteissa, tosin monta astetta lämpimässä ilmassa kuin lauantaina.

Perjantai-illan ratatalkoissa (radanmerkkausta, kyltitystä, haravointia, lähtö- ja maalivaatteiden, bannerien kiinnitystä...) meitä vähäväkisiä talkoolaisia (Anu, Kati, Milla ja Antero, sekä ulkopuolisina apuina tuomaripariskunta Kake&Eeva) meinasi hermostuttaa. Varsinkin lähtö- ja maalikylttejä korkealle naisvoimin kiinnittäessämme jouduimme vain huumorilla toteamaan että kun lyhyitä naisia ollaan, niin korkeammalle emme niitä saa, toivottavasti kukaan ei vie startissa/maaliintulossa mennessään..! Kotiin pääsimme kymmenen maissa illalla ja edessä oli vielä koirien ja pyörien huoltoa seuraavan päivän kisaa varten - annoimme siis Katin kanssa hieman tasoitusta muille, kun keskittyminen ja yöunet jäivät vähiin...

Kisapäivinä jokaisessa lajissa tehtiin kovan luokan tuloksia!

SM-Koirapyöräilyssä (vauhdittamassa Jahti&Vahti) kilpailu oli tosi tiukkaa niin naisissa kuin miehissä ja ajat kovia 4,5 km kierroksella. Anulla/Pojulla sekä OPKY:n Viiden Minnalla / lkssu Odilla oli sunnuntaina sama aika 8.08, kun lauantaina eroa kertyi Anun ja Pojun hyväksi 10 sekuntia (Anu/Poju 8.10 ja Minna/Odi 8.20). Tupla-suomenmestarit Kati ja nero joutuivat nyt tyytymään pronssiin, mutta tekivät radalla kellontarkkaa työtä: sama aika 8.33 molempina päivinä! Kaksi parasta naista menivät lujempaa kuin miehet sekä sunnuntain ajoissa että lopputuloksissa! Tosin mainita täytyy, että lauantain nopeimmat OPKY:n Harri Hatunen ja dn Cami (8.01) olivat sunnuntaina todella epäonnisia: Harrin pyörä hajosi ajokelvottomaksi heti ensipolkaisulla lähtöviivalla ja he joutuivat keskeyttämään selvinä ennakkosuosikkeina. Niinpä miesten sarjan mestaruus karkasi Hämeenkyrön Tero Haloselle ja bpmn Esterille (8.12 ja 8.24). Tasaisesti kisansa polkeneet tikkakoskelaiset Kari Aaltonen ja lkssu valtsu (8.22 ja 8.15) hävisivät vaivaisen 1 sekunnin voittajille kahden päivän yhteenlasketuissa tuloksissa. Sunnuntaina miesten nopeimmasta ajasta 8.10 vastasivat pronssimitalistit Samuli ja Roku (lauantaina 8.39).

Koirajuoksussa (sponsored by Mastery&Motivaattori) Marika hurjasteli taas koirineen ylinopeutta: 4,5 km sujahti Loren kanssa aikaan 12.35, keskivauhtina huimat 21,5 km/h. Myös Samuli ja Roku pääsivät radan alle maagisen 13 minuutin 12.58. Marika ja Samuli koirineen vetivät kaikki kilpasarjojen koirajuoksijat koviin aikoihin; kaikki viisi juoksijaa menivät 4,5 km alle 14.30 (Muut RPKK:laiset: Vesa-Pekka Jurvelin ja Nero 13.38 ja Heidi Kyyrönen ja vpkn Halla 14.28)

1-koiran Kärryajossa Viiden Minna /lkssu Brandy + Maija Nivala /lkssu Karma hurjastelivat kovaa vauhtia kikkareilla, 4,5 km rata sujahti aikoihin 9.06 (Minna/Brandy) ja 9.17 (Maija/Karma).

Koirajuoksun Harrastussarjaan oli uskaltautunut mukavasti mukaan mm. uusia alkeiskurssin harrastajia, jotka juoksivat 3 kilometrin reitin todella mallikkaasti. Erityisesti ensidebyyttinsä tehneet Henna-Elise Selkälä ja ssu Peto sekä Mirka Pätsi ja vpku Felix suoriutuivat urakastaan todella upein tuloksin. Sami Viitasaari ja Guru kärsivät lähtöpaikastaan (lähtö joukon keulille aloittelevan koiran kanssa oli liikaa) ja tuloksena oli keskeytys, mutta Marikan ja Sampan peesissä kisan ulkopuolella juosten homma hoitui lopulta mallikkaasti. Kaikki tulokset löytyvät RPKK:n ja VUL:n nettisivuilta.

Kiitokset kaikille talkoihin osallistuneille! Ilman teitä ei näitä kisoja olisi voinut järjestää! Erityiskiitos toimistoa pyörittäneelle tomeralle Millalle, joka vasta-alkaneena koiraharrastajana suoriutui urakastaan hyvin oma-aloitteisesti ja itsenäisesti! Myöskään tuomari-Eevan ja Kaken panosta tähän ja moniin muihin kisoihimme ei sovi unohtaa!

Kisojen ja Rovaniemen Palveluskoirakerhon näkyvyys, kuuluvuus ja tietoisuus oli myös erinomainen viikonlopun ansiosta. Pääsimme edustamaan näkyvästi RPKK:ta ja valjakkourheilua Lapin Kansassa ja kuuluvasti Lapin Radiossa. Sunnuntaina kisapaikalla oli lisäksi ilahduttavan paljon yleisöä.

t. Anu & Kati