Vindelälvsdragetin ensimmäinen kilpailupäivä alkoi kirpeällä -15 pakkasella ja lumipyryllä. Ensimmäiset osuudet saatiin hiihtää hyväkuntoisilla baanoilla ja pyryn tiivistyessä urat alkoivat pehmetä ja kaventua niin, että loppupäivän osuuksilla joutui turvautumaan tasatyöntelyyn tai hyvin kapeaan luistelutekniikkaan - keli muuttui raskaaksi erityisesti koirille. Myös logistiikassa pyry aiheutti ongelmia kuten ruuhkia ja peräti viisi ulosajoa (ei onneksi meille).

Rovaniemi BHK starttasi jälleen kerran kisojen pienimmällä joukkueella, jossa oli ainoastaan 4 NAIShiihtäjää ja 7 koiraa, mukaanlukien vanhukset Peto ja Jaki, Jari-huoltaja/kuski ja 3 autoa - niinpä saimme hiihtää olan takaa ja sumplia autoilupolitiikkaa tarkoin - aikaa mokailuun ei ollut. Päivän yhteislähdössä starttasivat Anu ja Peto ja Sorselen maaliin meidät toivat Kati ja Nero. Aloitusosuudella (21,5 km) oli myös päivän ainoa "frivillig växling", jonka käytimme koiriamme säästääksemme. Aikasakon kera sijoituksemme ensimmäisen päivän jälkeen on upeasti 12.!!! Tästä on hyvä jatkaa huomiselle! Huomenna on taas rankka päivä luvassa lumipyryn pehmentämillä baanoilla, mutta onneksi Maija, Hannu ja lk. seisojat Jessi, Karma ja Max saapuvat tänä iltana vahvistukseksemme.

Kiireisen kilpailupäivän, koirien huoltorumban yms. päätteeksi on taas mukava rentoutua tutussa kaksikerroksisessa Pettersonien omakotitalossa Sorselessa aivan lähtö-/maalialueen vieressä. :)   

Tuloksia: http://www.vindelalven.se/vdrag/swe/default.cfm

ANU