Perinteistä Oloksen ensilumenleiriä pidettiin Oloksella jälleen lähinnä viikonloppuna 4.-6.12.2009, mutta osa porukasta oli pidentänyt viikonloppua lähes viikon mittaiseksi. Pohjoisen porukan lisäksi väkeä oli jälleen kaukaisimmillaan Turusta saakka. Yhteensä leirillä laskettiin olevan yhteensä 22 ihmistä ja 27 koiraa (14 lk.seisojaa, 9 snakua, 1 valkkari, 1 sakemanni ja 1 airis) ja kaikki harrastivat omien mahdollisuuksiensa kuntonsa mukaan lähes aamusta iltaan. Myös leirin ainoat lapset, Halosen Harri 7 v ja Mäkisen Atte 9 v hiihtivät hurjasti ja osallistuivat tomerasti toimintaan aikuisten mukana - Atte myös koirahiihtotreeneihin hiihtäen ja käskyttäen Peto-koiraa itsenäisesti.

Luonnonlunta Muonion seudulla oli niin paljon, että ensilumen ladun lisäksi lähes kaikki pitkänmatkan reititkin olivat pohjustettuna tai jopa hyvässä hiihtokunnossa. Oli siis varaa valita mitä hiihtelee ja kuinka paljon. Koirien kanssa liikkuessa oli tänä vuonna otettava huomioon se, että maastossa poroja oli tavallista enemmän. Majoitusta päätettiin tälle vuodelle "freesata" aiemmista vuosista ja taso Särkijärven majoilla olikin aika hulppea. Tänä vuonna oli siis jo havaittavissa pientä ponnistelua kun mökiltä piti lähteä treenaamaan, sillä aika olisi kulunut oleillen myös mökillä. Perjantaina jo saapuneelle porukalle oli varattu ystävällisen emännän toimesta yhteinen jouluateria ja lisäksi perjantaina ja lauantaina meille oli varattu rantasaunavuoro ja osa rohkeista pulahti myös avantoon muiden kannustaessa terassilta.

Ennen kotiinlähtöä saimme nauttia maittavan lounaan ja siinä samalla sitten päätimme, että ensi vuoden leiriajankohta olisi 3.-6.12.2009, eli kun Suomen itsenäisyyspäivä on maanantai, niin otamme siitä ilon irti ja hiihdämme Oloksella pidennetyn viikonlopun. Tämä kuitenkin sillä varauksella, että mikäli Oloksella on isoja tapahtumia yhtä aikaa, niin siirrämme leiriämme.

Niina ja Anu

 

Yhteislenkillä Särkijärven jäällä. Leirin nuorimmat osanottajat olivat Viiden Minnan huippuseisoja Odin kolme "riiviöpentua", ikää vain 4 kk.