Perjantain aamuna suuntasimme automme kohti Jämiä ja kärryajon SM-kilpailuja. Mukana reisussa olivat Marika ja lkssut Sam & Lore, Anu ja ssut Peto & Poju, sekä Vesku, Kati ja atu Nero & lkssu Remu ja oululaiset vahvistuksemme Maija & lkssut Karma. Max ja Frodo. Pitkän ajomatkan jälkeen saavuimme perille Jämin hiihtoputkelle kuuden jälkeen illalla. Koirien ulkoilutuksen jälkeen vaihdoimme samantein hiihtokamppeet päälle ja painuimme Jämin putkeen hiihtämään - hullultahan se kieltämättä tuntui mennä keinolumelle hiihtämään, ja maksaa vielä siitä, kun aamulla olimme juuri jättäneet Rovaniemen lumiset maisemat taaksemme :) Hiihdon jälkeen kävelimme vielä koirienemme kisaradan läpi. Tunnelma oli kuin partioleirillä konsanaan, kun kisan varikkoalueella paloin muutamia nuotioita ja ihmiset istuskelivat tulilla rupatellen - mukavan näköistä leirielämää, mutta ei ihan meidän juttu... Majoituksemme oli n. 5 km päässä maalaistalossa, jossa yövyimme myös toukokuun Jämin reissulla. Maija koirineen saapui myöhemmin iltasella talolle. Majoitusseurana meillä olivat myös Markus ja ssn Blanca Janakkalasta.

Lauantain kisapäivä läpivietiin pakkasyön jälkeen kovalla radalla. Ensin kisasivat koirajuoksijat. Maija ja Max voittivat harrastussarjan ja Marika ja Lore totuttuun tyyliinsä naisten kisasarjan. Koirapyöräilyn jälkeen alkoivat kärryajon SM-kisasarjat ja niistä ensimmäisenä 1-koiran kärryajo. Kati & Nero stattasivat ensimmäisenä, Maija & Karma heti heidän perään, Vesku & Marikan om. Sam numerolla 6 ja Anu & Poju myöhästyneen ilmoittaumisen takia sarjan viimeisenä. Maija & Karma ohittivat Katin & Neron ennen viimeistä kilometriä ja tulivat ensimmäisenä maaliin. Vesku & Sam ajoivat edellä lähteneen Jarno Karjalaisen ja lkssu ? kiinni. Ohitus sujui hyvin, mutta Jarnon ja koiran yhteistyö herpaantui sen verran, että koira ja ukko ajoivat eripuolen puuta ja matkaan tuli pieni keskeytys. Anu & Pojukin saivat matkalla kokea ohitustilanteita, kun ajoivat kiinni 1 ja 3 min edellään lähteneet valjakot jo noin 2 km:n kohdalla ja ohittivat molemmat samalla kertaa. Ensimmäisen päivän suorituksien jälkeen Maria & Levi johtivat 4 sekunnin turvin, Maija & Karma toisena, Anu & Poju kolmantena 2 sekuntia jäljessä ja Vesku & Sam neljäntenä 3 sekuntia Anusta ja Pojusta. Koko kärki siis 9 sekunnin sisällä! Kati ja Nero olivat viidentenä reilun minuutin kärkeä perässä. Eeva & spu Xinon sitten heidän perässään 28 sekunttia.

Kisan jälkeen oli vuorossa koirien verryttely, putkessa hiihtoa ja shoppailua putken urheiluliikkeessän ja vielä sen perään pieni kävelylenkki koirien kanssa. Ruokailun jälkeen saimme juoda taas synttärikahvit, sillä nyt oli Markuksen vuoro vanheta. Illalla saimme vielä saunavieraita kun Ritu handlereineen saapui iltaa saunomaan ja "foamrollairemaan" kanssamme.

Sunnuntaina oli aamuyöllä taivaalle ilmestynyt pilviä ja pakkanen oli väistynyt. Rata oli kuitenkin kova. Tänään starttasivat vain SM-sarjat edellisen päivän suorituksien mukaan. Ohituksilta siis vältyttiin. 1R sarjassa Maria & Levi paransivat edellisen päivän aikaansa ja varmistivat näin tukevasti suomenmestaruuden. Maija & Karma ajoivat saman ajan kuin edellisenä päivänä ja saivat SM-hopeaa. Vesku & Sam paransivat aikaansa nousten Anu & Pojun ohi SM-prossille vain yhden sekunnin turvin ja Anu & Poju joutuivat tyytymään nelossijaan - myös heidän aikansa oli sama kuin eilen. Anun harmitus oli kova! Kati & Nero pitivät viidennen paikkansa vaikka Eeva &  Xinon paransivatkin aikaansa hurjasti ajaen nopeamman ajan kuin Kati ja Nero sunnuntaina. Upea suoritus kaiken kaikkiaan RPKK:lta - kaikki neljä viiden sakissa 15 osanottajan joukossa (osa tosin ei startannut enään sunnuntaina)!

Omien suoritusten jälkeen katsottiin vielä 2R ja 4R suorituksia ja avustimme 4R-valjakoita radalle. Onnea Minnalle 2R ja Teemulle 4R suomen mestaruuksista! Ja Ritulle hienosta toisesta sijasta Teemun perässä!

Maija & Marika lähtivät vielä putkeen hiihtämään meidän muiden mennessä siistimään majoituspaikkaa. Palkintojenjaon jälkeen lähdimme ajelemaan viiden auton letkana kohti pohjoista palkiten itsemme matkalla mm. hampurilaisaterioilla! Minnalle sattui matkalla todella ikävä haaveri: auton eturengas irtosi vauhdissa ja matka jatkui hinurin kyydissä Ouluun. Onneksi henkilövahingoilta vältyttiin!

Kiitos kisanjärjestäjille hienosta kisasta ja meidän porukalle mukavasta kisa- ja matkaseurasta!

Tulokset: www.l-svu.fi/ (ja pian myös www.vul.fi tulosarkisto)

Anu & Kati